Sessie 3

 

Rapportage ‘Criminal Minded Amsterdam’ 15-11-18

We beginnen de sessie weer met eten; er een huisgemaakt Surinaamse maaltijd bereid. De deelnemers weten dat er vandaag opgenomen gaat worden en enkele zijn hier goed op voorbereid. Mika, stagiaire bij Criminal Minded, wordt aan de groep voorgesteld. Zij zal assisteren en helpen met grafische behoeften vanuit de groep (bijv. logo of CV) en visuals.

Een oud stagair (CM pilot) verzorgd de opnamesessie. Hij is engineer en heeft ervaring met de doelgroep. Een van de deelnemers heeft thuis iets voorbereid op de beat van Georgios en wil beginnen met opnemen. Drie andere deelnemers schrijven iets ter plekke en nemen die daarna op. De sfeer in de groep is erg goed en binnen anderhalf uur is alles geschreven en opgenomen.

Een van de deelnemers schrijft (korte) gedichten en komt aanzetten met een dik schrijft vol teksten. Hij heeft geen bijdrage gehad in het gezamenlijke nummer, maar observeert goed wat er gebeurt in de studio. Hij is ergens onzeker over zijn gedichten, maar wordt gemotiveerd door de coaches om toch iets op te nemen. Drie gedichten opnemen is het doel en uiteindelijk legt hij meer dan 10 gedichten vast op audio.

We nemen een korte rookpauze en sluiten de sessie. De deelnemers gaan met trots naar huis en zijn benieuwd naar het resultaat.